5. heinäkuuta 2012

Hula-hulaa helteessä

Täällä ainakin on saatu tänään nauttia niin kuumasta kesäpäivästä, että hiki virtaa urheilemattakin. On siis mahtava päivä kirjoittaa hieman lukijan vinkkaamasta aiheesta: hulavanteen pyörittämisestä.

Hula-hula oli suurta muotia lapsuudessani, ja kaipa pikkutytöt (ja -pojatkin) edelleen sitä harrastavat. Aikuisten onneksi laji nykyisin myös trendikäs kuntoilumuoto, ja urheilukaupoista löytyy erilaisia vanteita keskivartalon trimmaamista varten. Ei kuitenkaan pidä väheksyä kauppojen leluosastoilta löytyviä rinkuloita, sillä mitä kevyempi vanne, sitä tehokkaampaa ja vaikeampaa pyörittely itse asiassa on!

Liikettä voi tehdä ainakin kahdella tyylillä, jotka molemmat vaikuttavat lihaksiin eri tavoin: joko suurta O-kirjainta pyörittäen tai pientä, sitkeää edestakaista liikettä tehden. Muista kuitenkin tehdä liikettä molempiin suuntiin, jotta kummankin puolen lihakset saavat liikettä. Älä myöskään lannistu, vaikkei pyörittäminen ihan aluksi sujuisikaan, pikkuhiljaa lapsuuden liike muistuu mieleen - ja voithan aina hyödyntää vanteen noston selkälihasliikkeitä tai kyykkyjä tehden. Mahdollisuuksien mukaan kuntoilua voi täydentää vielä vaikkapa uinnilla.
   Varoitus: jos pyörität hulavannetta muiden nähden, joudut pian luopumaan vanteesta toistenkin halutessa kokeilla..! ;)

Lopuksi vielä kaikille tuttuja, mutta silti usein unohtuvia asioita: siitä huolimatta, urheiletko kesällä vai et, muista juoda riittävästi vettä sekä suojata pääsi ja ihosi.
   Suomen kesä ei ole pitkä, ottakaa siitä kaikki irti - eikä urheilunkaan aina tarvitse onneksi olla niin vakavaa.

Kamera vielä lomailee, kuvia luvassa taas myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti