16. heinäkuuta 2012

Jumppapalloilua

Jumppapallomme on sattumoisin lojunut jo pitkään tyhjennettynä, mutta nyt vihdoin sain aktivoitua itseni sen täyttämiseen. Oiva juttu täyttö olikin, sillä jumppapallolla pystyy tekemään hyvinkin monenlaisia liikkeitä, ja onpa se myös mainio tuoli - tiedän erään istumatyötä tekevän, jonka selkäongelmat vähentyivät huomattavasti hänen alettuaan istuskella pallon päällä vapaa-aikanaan. Osa tästäkin blogikirjoituksesta on itse asiassa naputeltu pallon päällä istuen, ja ajattelinkin ottaa sen tavaksi :) Jumppapallon avulla voi myös etsiä uudenlaisia venytysasentoja mm. rintalihaksille ja selälle. Pallo antaa lisätehoa moniin tuttuihinkin liikkeisiin, sillä se pakottaa tasapainoilemaan ja näin haastaa keskivartalon syviä lihaksia.


Tänään vuorossa takareisiliike ja hieman erilainen vatsalihasrutistus, jotka tehdään molemmat oikeastaan aika samalla tavalla, mutta toisessa asetutaan kasvot kattoon. toisessa lattiaan päin. Aloitetaan reisistä: mene lattialle selinmakuulle nilkat ja pohkeet jumppapallon päällä. Nosta lantio ylös ja vedä palloa jaloillasi rauhallisesti itseäsi kohden niin, ettet menetä tasapainoasi. Vie pallo takaisin ja toista.
   Vatsalihaksia varten vaihda asento toisinpäin, eli aseta sääresi pallolle ja kyynärvarret lattiaan. Rutista vatsalihaksillasi pallo allesi ja palaa alkuun.

Kaupoista löytyy useimmiten kolmea eri pallokokoa (55, 65 ja 75 cm). Oikea koko riippuu jumppaajan pituudesta: pallolla istuttaessa polvien tulisi olla 90 asteen kulmassa. 65-senttinen pallo sopii monille; alle 160 cm pitkät voivat käyttää 55-senttistä ja yli 180 cm pituiset 75-senttistä. Saatavilla on myös jumppapalloja, joiden sisällä on pieni paino pitämässä palloa paremmin paikoillaan, sekä soikeita palloja, jotka niin ikään eivät karkaa niin helposti alta.

Tämänpäiväisen kirjastokäynnin saaliina matkaan tarttui pallojumppauskirja, jonka liikkeisiin aion lähipäivinä tutustua ja jakaa kanssanne parhaat niistä myöhemmin. Pohdin vielä myös, kaivaisinko tänään vielä stepperin esille ja käyttäisin hyödyksi elokuvan katselun illalla, hmmm...

2 kommenttia:

  1. Mun yks suosikkiliike jumppapallolla on vatsaliike, jossa tavallaan pallottelet jalkojen ja käsien välillä. Kuva ja tarkemmat ohjeet löytyvät blogistani: http://inmotionblogi.blogspot.fi/2012/06/15-min-treeni-osa-3-keskivartalo.html eli kantsii kokeilla jos ei oo jo ennestään tuttu :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, tuo olikin minulle uusi liike. Pistetään korvan taakse ;)

    VastaaPoista