10. heinäkuuta 2012

Loppu olympiaodotukselle, kisat ovat täällä jo!


Verkosta on moneksi pihaolympialaisissa
Jatketaan liikuntaa kesäteemalla: Olympiavuoden kunniaksi voi kerätä porukan kasaan ja järjestää omat kisat vaikka pihalla, rannalla tai miksei sisälläkin, jos on ihan pakko. Lajit kannattaa valita osallistujien mukaan - ja mikäli kilpailijat ovat kovin eri-ikäisiä tai -tasoisia, niistä voi muokata jokaiselle sopivia versioita. Omissa eilisissä olympialaisissamme oli ainakin rantapallon heittelyä verkon yli, samaisen pallon potkimista ympäriinsä, korkeushyppyä ilman vauhtia ja keilaamista. Välillä juostiin ympäri kenttää.
   Tämän urheilumuodon kuormittavuus riippuu tietysti siitä, millä teholla innostuu liikkumaan. On aivan turha jäädä seisoskelemaan kentän laidalle, kun samalla voi oikeasti treenata - itse onnistuin ainakin olemaan aivan hikinen kisojen päätyttyä. Mikäli osallistujina on myös pikkuväkeä, on tärkeää muistaa mennä lasten ehdoilla; omissa olympialaisissamme lajit vaihtuivat vauhdilla, eivätkä urheat atleetit aina kiinnostuneet äidin suunnittelemista tekemisistä. Mitä siitä, välillä voi ihan hyvin pitää tauon ja tutkia heinäsirkkoja. Sen jälkeen voikin kokeilla, kuka osaa loikkia niinkuin ötökkä (ja jalkalihakset saavat kyytiä) ;)
   Kaveriporukalla kisattaessa lähestymistapa on tietysti toinen, ja kilpailla voi jopa vähän tosissaankin, jos se kaikille sopii. Tietty määrä pilkettä silmäkulmassa on kuitenkin hyvä pitää, ettei mene liian vakavaksi! Lajeista voi järjestää vaikka äänestyksen, niin kaikille löytyy jotain mieluista.

Välineiden ei tarvitse olla kovin kummoisia, verkolla tai narunpätkällä ja pallolla pääsee jo pitkälle. Panostus on toki sallittua, samoja välineitä voi käyttää toisissakin kisoissa :) Meillä olisi ollut käytössä myös sulkapallomailat, mutta liian kovan tuulen takia jouduimme jättämään sulkiksen toiseen kertaan. Siitä, tai jostakin muusta, onkin sitten hyvä jatkaa toisella kerralla...


P.S. Olethan huomannut Twitter-laatikon tuossa blogin oikeassa sivupalkissa? Etenkin näin kesän hiljaisemman blogikauden aikana kannattaa tarkistella, josko sinne olisi jotain ilmestynyt - twiittejä tulee, vaikkei blogi päivittyisikään. Tai liity seuraajaksi @liikuntablogi :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti