23. toukokuuta 2012

Ihanat, kamalat askelkyykyt

Aloitetaan perusasioista. Tämän päivän liike, askelkyykky, on usein peruskauraa kuntoiluohjelmissa, saleilla ja ryhmäliikuntatunneilla, eikä ihme: se on liikkeenä yksinkertainen, mutta kuormittaa tehokkaasti alavartaloa. Askelkyykky ei kuitenkaan kuulu useimpien lempiliikkeisiin; se on oiva tapa saada jalat kipeiksi seuraavaksi päiväksi. Mikä siitä tekee sitten ihanan? Yksi sana: tehokkuus. Askelkyykkyä on kutsuttu jalkaliikkeiden aateliksi, ja olen kuullut liikunta-alan ammattilaisen sanovan, että askelkyykky tekee naisten suosimat loitontaja- ja lähentäjäliikkeet turhiksi, kun tavoitteena on kiinteytyminen.

Askelkyykky tehdään siis näin: seiso jalat hartialeveydellä. Astu askel eteenpäin ja kyykisty niin, että polvi on 90 asteen kulmassa. Vie jalka takaisin toisen viereen ja toista toisella jalalla.

Itse tein pienemmän lapsen pyöriessä jaloissa 24 askelkyykyn sarjan (12 per jalka) kolmesti. Halutessaan kyykkyjä voi tehdä myös painoilla, mutta aluksi oman kehon paino riittää hyvin vastukseksi.


Ja jos askelkyykky tuntuu tylsältä, voihan sitä muutenkin kuntoilla. Party off the pounds! :)



Jotta pystyn raportoimaan edistymisestä, otan vielä tänään mittoja. Sentit jääkööt salaisuudekseni, mutta projektin edetessä seurataan (toivottavasti!) niiden vähenemistä. Haastan blogini lukijatkin ottamaan kriittiset mittansa ylös ja seuraamaan kehitystä. Kerro myöhemmin myös täällä, kuinka paljon sinulta on huvennut vyötäröltä, lantiolta, reisistä... Rohkeasti mukaan kommentoimaan ja tsemppaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti