30. toukokuuta 2012

Treenivaatteiden vapaapäivä ja toteutettu lukijatoive

Blogiini on löytänyt hieman reilussa viikossa ilahduttavan moni lukija - kiitos teille kaikille, pysykää vain mukana! :)

Lukijatoiveen mukaisesti olen nyt koonnut kaikki tee edes tämä -projektiin liittyvät postaukset samalle sivulle, ja sinne tulevat jatkossakin kaikki liikkeet ja harjoitukset. Tee edes tämä -alasivun löydät blogin yläpalkista. Kaikki blogitekstit löytyvät toki myös blogiarkistosta sivun oikeasta reunasta.


Treenivaatteiden lepopäivänä on hyvä käydä läpi vaatteiden oikeaa hoitoa:

Ei ole aivan yhdentekevää, kuinka urheiluvaatteesi peset. Vaikka pyykkiä olisi paljon, älä innostu täyttämään konetta liian täyteen - tällöin nimittäin tekstiilit hankautuvat toisiaan vasten ja kuluvat. Käsi pitäisi saada työnnettyä pyykin läpi rummun pohjalle.
  Nestemäinen pesuaine on parempi vaihtoehto kuin jauhe, sillä se liukenee tehokkaammin eikä jää vaatteeseen. Hikoilu saa pesuainejäämät ärsyttämään ihoa tavallistakin enemmän.
  Urheiluvaatteet on mukava saada nopeasti kuiviksi ja takaisin käyttöön, mutta linkouksen kanssa kannattaa olla silti maltillinen, 600-700 kierrosta minuutissa riittää. Kovempi linkous saattaa kuluttaa vaatteen rikki.

Treenikamat tulisi pestä heti käytön jälkeen, jotta kuitujen säikeet eivät kuivuessaan sulkisi hienhajua aiheuttavia kuona-aineita sisäänsä. Mikäli tämä ei ole mahdollista, ripusta vaate kuivumaan ilmavasti. Älä missään nimessä jätä käytettyjä vaatteita treenikassiin tai pyykkikoriin (eikä siis myöskään noin kuin kuvassani ;) ).
     (Lähde: Fitness 9/05).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti