24. toukokuuta 2012

Makeanhimoa vastaan

Kun tekee mieli jotain makeaa, on olemassa järkevämpiäkin ratkaisuja kuin kaupan karkki- ja keksihyllyt.

Pakastetut banaanit ovat hyvä ja helppo vaihtoehto: viipaloi banaani pakastuksenkestävälle astialle mielellään niin, etteivät viipaleet koske toisiinsa. Laita pakastimeen ja odota, kunnes banaani on kohmeista, mutta ei jäätynyttä - kesto riippuu viipaleiden paksuudesta ja pakastimen tehosta. Huomaathan, ettei sulaneita viipaleita saa pakastaa uudelleen!





 Toimii loistavasti esim. jäätelön korvikkeena :)







 Pahimman suklaanhimon taas taltuttaa kaakaorouhe (kaakaonibsit), joka ei sisällä muuta kuin kuorittua ja rouhittua kaakaopapua. Maitosuklaan ystävälle maku tosin on ainakin aluksi voimakas, mutta siihen tottuu. Yksi tapa taittaa makua on lisätä rouhetta esim. jogurttiin tai pirtelöön. Käsittääkseni nibsejä on myös olemassa eri voimakkuuksia, mutta itse olen syönyt aina samoja, enkä ole perehtynyt tähän asiaan. Tietääkö joku lukijoista tarkemmin?


Kuinka itse torjut makean- ja napostelunhimoa? Lisää kommenttisi!

6 kommenttia:

  1. Kaakaonibsit oli tosi hyvä vinkki, niitä täytyykin kokeilla heti ensi tilassa! Ite oon pistänyt myös viinirypäleitä pakastimeen hetkeksi, tulee tosi hyviä :)

    Loppuun vielä oma blogilinkki: http://inmotionblogi.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Viinirypäleitä kokeillaankin seuraavaksi! Mitenköhän esim. vesimelonipalojen pakastimeen laitto toimisi, hmmm...

    Blogisi löytyy muuten linkit-sivultani :)

    VastaaPoista
  3. Pakastetusta banaanista saa ihan hämmentävän paljon jäätelön makuista (ja näköistä ja tuntuista) kun hurauttaa jäätyneen banskut teho- tai sauvasekoittimella. Mukaan voi lisätä myös vähän vanilijasokeria tai vaikka kaakaojauhetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä, täytyy tehdä tuollaistakin!

      Poista
  4. Hei! Olen ollut kaakaorouheen ystävä jo pidempään ja tänään keksin kokeilla sitä myös juomana: mukillinen rasvatonta maitoa mikroon ja muutama teelusikallinen nibsejä joukkoon. Ja wau, kyllä vaan toimii näinkin...ilman mitään lisättyä sokeria!

    VastaaPoista
  5. Tätä testasin heti, ja ihan hyvää tuli. Eihän se ihan O'boyta ollut, mutta ei haitannut :)

    VastaaPoista