20. kesäkuuta 2012

Mittaustuloksia ja kevyttä grilliruokaa

Eilen oli aika kaivaa mittanauha esiin ja katsoa, onko mitään muutosta tapahtunut edellisen mittauksen jälkeen. Mitään suuria odotuksia minulla ei ollut, sillä eipä tämä projekti ole ollut mikään erityisen rankka, mutta yllätyin iloisesti: vyötäröltä oli lähtenyt kaksi senttiä ja molemmista reisistä yksi :) Merkittäviähän nuo tulokset eivät ole, mutta jotain sentään, ja vielä aika vähällä vaivalla. Jos olet siis epäillyt yksittäisten liikkeiden tekemisen vaikutusta, kokeilepa itse! Seuraavan kerran mittaillaan taas muutaman viikon päästä.

Jotta mittaustulokset eivät ensi kerralla menisi huonompaan suuntaan, kannattaa katsoa, mitä sitä tulee juhannuksena grilliin laitettua. Makkaran sijaan voi grillailla vaikkapa vähärasvaista naudanlihaa tai broilerin rintaleikettä. Grillissä saa myös tehtyä hampurilaisia, jotka ovat taatusti parempia (puhumattakaan terveellisyydestä!) kuin yhdessäkään pikaruokalassa...
    Lisukkeeksi sopivat tietysti vihannekset niin grillattuina kuin tuoresalaattinakin. Kasviksista ritilälle sopivat sellaisenaan ainakin paprikat, maissintähkät, herkkusienet, sipulit ja parsat, ja kaikki muu voidaan laittaa kypsymään folionyyttiin. Sipulinpuolikkaat muuten kypsyvät kaikessa rauhassa valmistettaessa yllättävän miedon makuiseksi, suosittelen kokeilemaan, vaikka olisit ennakkoluuloinen :)

Grilli vielä toistaiseksi kylmänä...

Jälkiruokana maistuu grillattu banaani, jonka voi lusikoida suuhun suoraan kuoresta. Juhannuksen kunniaksi banaaniin voi tehdä ennen kypsentämistä viillon, johon sujautetaan pari suklaanpalaa - tällöin tosin kannattaa kääräistä hedelmät folioon sotkun välttämiseksi. Toinen jälkiruokavaihtoehto on grillatut hedelmävartaat, johin voi pujottaa kiinteitä mansikoita, ananasta, mangoa, päärynää, persikkaa, omenaa, papaijaa, hunajamelonia... Hedelmät palavat helposti kiinni ritilään, joten voit sivellä niiden pintaan hieman rypsiöljyä ennen kypsennystä. Hedelmille riittää yleensä nopea kuumennus, vain sen verran, että ne ehtivät karamellisoitua.

Muista myös, että juhannusjuomista kertyy kaloreita lähes huomaamatta; tarkempia tietoja löytyy täältä. Mielessä kannattaa pitää sekin, ettei alkoholin vaikutuksen alaisena tai krapulaisena pidä lähteä urheilemaan.

Huomenna pitäisi kuitenkin vielä vähän jumppaillaan, minkä jälkeen voi lähteä hyvällä omallatunnolla juhannuksen viettoon :)

3 kommenttia:

  1. Heippa Laura!

    Juhannustauolla oletkin, mutta vastailet kun kerkiät.
    Sellasta mietin, kun mäkin oon koittanu ton mittanauhan kanssa leikkiä, mutta onkos sulla jotai vinkkiä että millä sais aina samasta kohtaa mitattua? Mitat meinaan heittää aika paljon jos mittaa vähänkään ylempää tai alempaa kun viimeks...

    Hyvää juhannusta sulle myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!

      Tätä pohdiskelin itsekin, kun otin ensimmäisiä mittoja. Yksi vaihtoehto on mitata aina esim. reisien / lantion paksuimmasta kohdasta ja vyötärön kapeimmasta. Tällä tavalla mitaten kohdat voivat tietysti vaihdella, mutta tulokset näkyvät silti, ja sehän on tärkeintä ;).
      Toinen tapa on mitata vyötärö aina navan kohdalta niin, että mittanauha on varmasti vaakasuorassa joka puolelta. Muualla kropassa voi keksiä muita "maamerkkejä", esim. luomia tai arpia, joiden kohdalta (tai aina tietyn senttimäärän päästä niistä) ottaa mitat - reisissä riittää tuntomerkki toisessa jalassa, molemmat reidet kun kannattaa tietysti mitata samalta korkeudelta.

      Mittaus kannattaa muuten tehdä myös aina suurinpiirtein samaan vuorokaudenaikaan. Tsemppiä mittailuun! :)

      Poista
  2. Kiitos vinkeistä!
    Torstaina punnituspäivä, joten sitten mittanauha heilumaan :)

    VastaaPoista