4. kesäkuuta 2012

Musiikkia korville

En päässyt tänään Kalasatamaan, joten päädyin toiseen vaihtoehtoon ja kuuntelin isoa mustaa albumia pienestä pinkistä soittimestani juoksulenkillä. Tutkimusten mukaan musiikin kuuntelu urheillessa parantaa suorituskykyä, ja itse ainakin allekirjoitan tämän täysin: energisen biisin soidessa askel kulkee selvästi sujuvammin. Sitä paitsi jos mukanani ei jostain syystä ole musiikkia, alkaa kuitenkin päässäni soimaan jotain - yleensä vielä sellaista, mitä en missään tapauksessa haluaisi kuunnella. Parillakin lenkillä aikana ennen iPodia olen yrittänyt epätoivoisesti saada päästäni pois Maaritin Jäätelökesää... :D Musiikin kuuntelu on muuten kielletty juoksukilpailuissa juuri sen piristävän vaikutuksen takia.



Useimmiten kuuntelen samoja kappaleita/artisteja/levyjä, ja välillä olisi mukava saada vaihtelua. Osaako joku suositella hyvää lenkkimusiikkia? Onko teillä ns. voimabiisejä, jotka tsemppaavat, kun ei enää jaksaisi? Itse saan voimia esim. Foo Fightersin DOA:sta ja muista vastaavista hieman raskaammista, mutta melodisista kappaleista.

En tiedä, johtuiko eilen syödystä kakusta (okei, vähän tänäänkin, mutta ihan pieni pala vain, älkääkä sitten kertoko kenellekään), mutta lenkin jälkeen oli vielä ylimääräistä energiaa jäljellä. Tein siis vielä ennen suihkua kolme sarjaa alavatsalihaksia selinmakuulla jalkoja kattoon nostaen. Täytyy myöntää, että blogin pitäminenkin motivoi tekemään hieman enemmän, mutta sehän ei haittaa. :)

2 kommenttia:

  1. Jostain luin, että musiikin valinnassa olisi merkitystä bpm luvulla eri biiseissä ja sillä olisi joku hieno yhteys askeliin tai sykkeeseen tms. En yhtään muista miten tai mistä luin, mutta etsivä löytänee ja ehkä kertoo muille... Vinkkivinkki :)

    Kalasatamassa oli muuten hyvä hyppiä laiskiaisen lailla ja toisaalta harjoittaa ns. sisäistä korsettia selän säästämiseksi.

    VastaaPoista
  2. Eli olisi pitänyt päästä paikalle ihan jo pelkän treenin takia :D

    Muistaakseni ihanteellinen askeltiheys olisi 90 askelta per minuutti, eli olisikohan 90/180 bpm sitten hyvä..? Voisin tätä kyllä selvitellä ja jakaa tietoa muille, kunhan ehdin :)

    VastaaPoista