15. kesäkuuta 2012

Selkäliikkeitä lapsipainoilla

Kaikille perheellisille kätevin tapa harrastaa liikuntaa on tietysti ottaa lapset mukaan liikkumaan. Etenkin lyhytkestoisissa harjoituksissa, joita itse projektissani suosin, kaikkien pinna yleensä kestää loppuun asti. Selkälihaksia saa treenattua lasten avulla ainakin näillä parilla tavalla:

Maastaveto

Ota lapsi poikittain turvalliseen ja molemmille miellyttävään otteeseen käsivarsillesi. Laske lapsi n. puoleenväliin säärtäsi, pidä selkäsi koko ajan suorana. Nouse ja toista.

Hyvää huomenta -liike

Anna lapsen nousta reppuselkääsi ja varmista, että hänellä on hyvä ote sinusta. Kumarru eteenpäin 90 asteen kulmaan (tai siihen kulmaan, mikä lapsesta tuntuu mukavimmalta) ja nouse rauhallisesti ylös.


Maastaveto sopii etenkin pienempien lasten ja vauvojen kanssa tehtäväksi, hyvää huomenta -liike taas isompien lasten. Itselläni oli ensimmäisessä liikkeessä apurina n. 11-kiloinen, jälkimmäisessä n. 20-kiloinen lapsi, jotka molemmat pitivät kovasti äidin kanssa jumppaamisesta :) Maastavetoa tein tosin myös tangolla lapsipainon haluttua leikkimään muita leikkejä :D
   Lasten kanssa jumpatessa täytyy muistaa mennä pienten ehdoilla: jos ei huvita, ei ole pakko. Myös turvallisuudesta ja mukavuudesta täytyy pitää huolta. Vain mielikuvitus on rajana, etenkin isomman lapsen voi antaa keksiä myös omia liikkeitä, joita sitten yhdessä tehdään.

Edellä mainittuja liikkeitä voi ja kannattaa tietysti harrastaa ilman lapsiakin - selkä kiittää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti