10. elokuuta 2012

Kahvakuulailua korvikkeella

No niin, Bloggerini toimii taas ja pääsin päivittämään blogia. Eilen tekstien julkaisu ei jostain syystä onnistunut, toivotaan, että jatkossa toimii paremmin :)

Kävin joskus alkuvuodesta kahvakuulatunneilla ja tykästyin lajiin kovasti. Sittemmin tunnit jäivät käytännön syistä, enkä ole oikein löytänyt korvaavia tilalle. Kotiinkaan en ole raaskinut omaa kuulaa ostaa, sillä meillä on jo nyt aika iso kokoelma liikuntavälineitä, joilla luulisi tavallisen kuntoilijan jo pärjäävän. Kehittelin siis omaa kahvakuulaversiota käsipainoista, joka ei ollut ihan yhtä toimiva kuin alkuperäinen, mutta tehokas kuitenkin - kannattaa vain kiinnittää huomiota siihen, että käsipainot ovat tarpeeksi painavat.

Erityinen suosikkiliikkeeni kahvakuulatunneilla oli perusheilautus - siis se, jossa ollaan leveässä haara-asennossa kuula molemmissa käsissä ja heilautetaan kuulaa hartioiden tasalle, kuten alla olevasta videosta voi katsoa:



Tämä liike tehoaa niin pakara-, reisi-, ala- ja yläselän kuin kyynärvarrenkin lihaksiin. Seuraavana päivänä tiedät heilauttaneesi... Tätä tein siis ihan tavallisilla käsipainoilla, ja onnistui ihan kohtalaisesti. Ihan samanlaista lennokkuutta liikkeeseen ei kuitenkaan saanut. Silti se tuntui toimivan sen verran hyvin, että ajattelin ottaa liikkeen säännölliseksi osaksi liikuntaani sen monipuolisuuden takia. Ehkä innostun taas niin paljon, että hankin joku päivä ihan oikeankin kahvakuulan tuon korvikkeen tilalle ;)

Kannattaa muuten tutkia oman paikkakunnan kahvakuulatreenitarjontaa. Ainakin Hyvinkäällä olen kuullut järjestettävän avoimia, ilmaisia ulkotreenejä, joissa tosin tarvitsee oman kuulan mukaan. Lisää tietoa lajista löytyy mm. Suomen Kahvakuula ry:n nettisivuilta. Tutustumisen arvoinen on myös Rouva Kuulasen lennokkaat kuulat -blogi, jossa kahvakuulailun lisäksi myös muuta liikuntaan liittyvää.

Nyt kuopus kiskoo niin lujaa lahkeesta, ettei tällä kertaa ehdi enempää... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti